EMCI-Logo




10 YAŞINDA

Güvenli Okul Projesi Nedir?

Güvenli Okul Projesi Nedir?

Bazı öğrencilerin, öğretmenlerin ya da velilerin ilk kez duyduğu ve dolayısıyla merak edip araştırma yaptığı konulardan biri de “Güvenli Okul Projesi Nedir?” sorusunun yanıtıdır.

Güvenli Okul Projesi Nedir?

Güvenli Okul Projesi Nedir?

Bazı öğrencilerin, öğretmenlerin ya da velilerin ilk kez duyduğu ve dolayısıyla merak edip araştırma yaptığı konulardan biri de “Güvenli Okul Projesi Nedir?” sorusunun yanıtıdır. Gerek öğrenciler, gerekse öğretmenler açısında daha güvenli bir eğitim öğretim ortamı sunmayı amaçlayan bu proje, okuldaki herkesin kendisin güvende hissedebileceği, hem fiziksel hem de çevresel açıdan eğitim kurumlarının daha korunaklı ve güvenli bir hale getirilmesi amacı taşıyan önemli bir proje olarak ifade edilebilmektedir.

Öğrencilerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştıran ve güvenli bir eğitim imkanı sunan Güvenli Okul Projesi, daha kaliteli bir eğitim öğretim fırsatı tanımaktadır. Günümüzün en önemli projelerinden biri olarak kabul edilen bu proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışa ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından imzalanarak hayata geçirilmiştir. Üstelik 2018 Eylül döneminde hayata geçirilen bu proje ile okullara anlık güvenlik desteği sağlanması amaçlanmaktadır.

Çocukların daha kaliteli ve sağlıklı bir eğitim görebilmesi açısından önemli bir ihtiyaç olarak hayata geçirilen bu proje İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından iş protokolü imzalanarak hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında hem öğrenciler hem de öğretmenler fiziksel, ruhsal ve sosyal bakımdan güvende olduğu, korku ve kaygıya yer verilmeyen, barışçıl, özgür ve güvenli bir eğitim öğretim ortamına sahip olabilmektedir.

Güvenli Okul Projesi Ne Gibi Kolaylıklar Sunar?

Güvenli Okul Projesinin getirdiği kolaylıklar oldukça fazla olurken, bunların her biri çocukların eğitim hayatını kolaylaştırmak, güvenli ve sağlıklı bir hale getirmek üzerinedir. Bu proje kapsamında okullarda 5 bin 329 polis ile 20 bin özel güvenlik görevlisi olmak üzere totalde 26 bini aşkın personel görev alırken, bu personellerin bazıları okullarda, bazıları ise okul çevresinde sabit bir şekilde görev almaktadır.

Güvenli Okul Projesi kapsamında uyuşturucudan haraç kesmeye, gasptan sigara ve alkol kullanımına kadar her türlü kötü alışkanlık ve durumun önüne geçilmesi amaçlanırken, bu gibi durumlarda hem güvenliğin sağlanması, hem de delil oluşturması adına okullarda güvenlik sistemlerine yer verilmektedir. Üstelik bu proje ile okullarda doğal afetlere karşı fiziki yeterlilik de sağlanabilmekte ve bu sayede her açıdan sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturulabilmektedir.

Güvenli Okul Projesi Nedir?