EMCI-Logo




10 YAŞINDA

Bahçe Aydınlatma

Bahçe Aydınlatma

Bahçe aydınlatma bahçe dekorasyonlarının en önemli kısımları arasında yer alır. Bahçe içerisinde kullanılacak tüm aydınlatmaların estetik, uzun ömürlü ve güvenli olmasına özellikle dikkat edilmelidir.

Bahçe Aydınlatma

Bahçe aydınlatma bahçe dekorasyonlarının en önemli kısımları arasında yer alır. Bahçe içerisinde kullanılacak tüm aydınlatmaların estetik, uzun ömürlü ve güvenli olmasına özellikle dikkat edilmelidir. Aydınlatma ürünleri bahçeniz için bir ihtiyaçtır. Oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olan bahçe aydınlatma çeşitleri tercihleri yaparken açık hava koşullarında kullanılacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle dayanıklı materyallerden üretilen modeller seçilmelidir. Bahçenizin mimari tarzına uygun modeller arasından uzun ömürlü ve dayanıklı aydınlatma ürünleri seçerek bahçenize şık bir hava katabilirsiniz.

Bahçe Aydınlatma Sistemleri

Bahçe aydınlatma ürünleri arasında en çok tercih edilenlerin başında meşaleler, bahçe feneri, solar aydınlatma ürünleri, sensörler, projektörler ve bahçe lambaları aydınlatmada kullanılabiliyor. Aydınlatma sistemleri kullanılacak enerji kaynağına göre iki kısımdır. Klasik elektrik kaynağı ile çalışanlar ve yenilebilir kaynaklar ile çalışanlar olarak tanımlanabilir. Özellikle bahçe meşaleleri ve fenerler dekorasyonda aranılan şıklığı sağlıyor. Fener olarak ahşap, metal, cam ya da ahşap görünümlü modeller renkli tasarımları ve geometrik şekilleri ile modern konseptler hazırlanmasına imkan sağlıyor. Güneş enerjisi ile çalışan bahçe aydınlatma ürünleri fonksiyonel özellikleri ve estetik imajları ile uzun ömürlü kullanımlar sağlarlar. Fiyat olarak diğer ürünlerden farklı fiyatlarda yer alan bu ürünler uzun vadede bütçe dostu kullanımlar sunuyor. Solar sistemlerde bahçeye kurulan pillerle çalışan lambalar kullanılır. Bunlar modernliği ve çevre dostu olmaları ile tercih edilebilir.

Bahçe Aydınlatma Ürünleri Seçerken Nelere Dikkat Edilir?

Bahçe aydınlatma seçimleri yapılırken evin dış cephesi, çitler, bahçe mobilyaları ve bahçe çiçekleri ile uyumlu modeller seçilirse şık mekanlar elde edilebilir. Özellikle yaz akşamları daha hoş ve güzel bir görüntü elde edebilir ve bahçe kazalarının da önüne geçmiş olursunuz. Bunların yanında doğru aydınlatma modelleri seçimleri yaparak yeni bir alan oluşturabilir, rengarenk aydınlatmalarla çiçeklere yeni görüntüler verilebilir. Modeller arasından seçimlerin yaparken şunlara dikkat edilir:

* Enerji tasarruflu ürünler tercih edilerek uzun vadede tasarruf edilir.

* Bahçe aydınlatmalarında ve renk uyumlarında hangi renkler olması gerektiğine dikkat edilir.

* En ekonomik fiyatlar araştırılırken kalite özelliğine çok dikkat edilir.

* Bahçenizi ferah ve geniş gösteren bahçe aydınlatmaları tercih edilebilir.

Bahçe Aydınlatma