EMCI-Logo




10 YAŞINDA

​​​​​​​Bayrak Direği Yapımı

​​​​​​​Bayrak Direği Yapımı

Bayrak direği yapımı malzeme seçimi ve yönetmelikler baz alınarak hazırlanır. Yürürlükteki yönetmeliğe göre özel ve resmi kurumlarda kullanılan Türk Bayrağı direği diğer ülke bayrak direklerinden büyük olmalıdır.

​​​​​​​Bayrak Direği Yapımı

Bayrak direği yapımı malzeme seçimi ve yönetmelikler baz alınarak hazırlanır. Yürürlükteki yönetmeliğe göre özel ve resmi kurumlarda kullanılan Türk Bayrağı direği diğer ülke bayrak direklerinden büyük olmalıdır. Bayrağımızın da aynı şekilde diğer ülke bayraklarından büyük olması yasal olarak belirlenmiş bir kuraldır. Yapılan denetlemelerde bu özelliklere dikkat edilmektedir. Krom ya da paslanmaz çelik malzemeden üretilen direkler kullanım alanları ve üretim çeşitlerine göre bayrak direği imalatı yapılmaktadır. Bayrağın beklenilenden uzun süre dayanması için üretimde kalite malzemelerin kullanılması, direğin boru kalınlığı ve direkte kullanılan halatın özelliklerinin kaliteli bir şekilde üretilmesi önemlidir.

Dış Mekanlar için Paslanma Bayrak Direği

Bayrak direği yapımı sırasında 4 metre ile 25 metre uzunluğunda üretimler yapılmaktadır. 5 ve 10 metre bayrak direkleri en çok tercih edilen uzunluklar arasında yer alıyor. Zorlu hava şartları baz alınarak yapılan üretimlerde son teknolojik alt yapı kullanılır. Bu alanda bayrak direği imalatı yapılırken demir, krom, galvaniz, poligon malzemeler kullanılabiliyor. Krom direkler bu alanda estetik ve sağlamlığı ile öne çıkan modeller arasında yer alıyor. İçten ve dıştan halatlı olarak iki şekilde üretilen direkler dışında bu direklerde kullanılan aparatlarda önemlidir. Aparatları ile tam takım olarak yapılan bayrak direği üretimi resmi ve özel kurumlar için çok önemlidir.

Bayrak Direklerinin Genel Özellikleri

Bayrak direği yapımı için teknolojik gelişmelerin takip edilmesi çok önemlidir. Bayrak direkleri sistemlerinin daha uzun ömürlü olması için doğru malzeme kullanımı, kurum imajına uyumlu olacak tasarımlara önem verilmesi gereklidir. Genel olarak uzun ömürlü olan bayrak direği modelleri maliyet olarak bakıldığında oldukça ekonomik aralıklarda yer alır. Zemin ve rüzgar özelliklerine göre malzeme seçimi önemlidir. Özellikle yatar mekanizma ile kurulması oldukça kullanışlıdır. Montajının yatar konumda yapılması da oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilebilmesi açısından önemlidir. Yapılan sistemlerde bayrağın bazı durumlarda yarıya indirilmesi gerekli olabileceği için alt gövdede kollu mekanizmalar bayrak direkleri üretimlerinde avantaj sağlar. Maliyetler direk özelliklerine ve ebatlarına göre değişebilir. Kurumların kullanımlarına ve estetik beklentilerine göre direk üretimleri farklılık gösterebilir.

​​​​​​​Bayrak Direği Yapımı