EMCI-Logo




10 YAŞINDA

Dekoratif Sokak Lambası

Dekoratif Sokak Lambası

Sokak lambası; içinde ışık kaynağı bulunan bir sisteme sahip olan ve direkler üzerinde yer alan, hava karardığı zaman otomatik olarak devreye giren, çevreyi aydınlatmada görevli olan bir çeşit aydınlanma aracı olarak tanımlanır. Sistemi ışığa duyarlı olan sokak lambaları, hava karardığı zaman ya da etraf sis olduğu zaman çalışmaya başlarlar. Sokak lambaları, elektrik ya da telefon direklerine bağlı olabildiği gibi bağımsız konumlarda da bulunabilir.

Dekoratif Sokak Lambası

Dekoratif Sokak Lambası

Sokak lambası; içinde ışık kaynağı bulunan bir sisteme sahip olan ve direkler üzerinde yer alan, hava karardığı zaman otomatik olarak devreye giren, çevreyi aydınlatmada görevli olan bir çeşit aydınlanma aracı olarak tanımlanır. Sistemi ışığa duyarlı olan sokak lambaları, hava karardığı zaman ya da etraf sis olduğu zaman çalışmaya başlarlar. Sokak lambaları, elektrik ya da telefon direklerine bağlı olabildiği gibi bağımsız konumlarda da bulunabilir. Dünyadaki ilk sokak lambası İspanya'nın Kurtuba şehrinde Endülüs Emevileri zamanında yapılmıştır. Eski zamanlarda her 100 metrede bir içerisinde gaz lambası bulunan direkler, ilk sokak lambaları olarak kabul edilmiştir. Peki modern Sokak lambaları nasıl üretilir? Dekoratif sokak lambası fiyatları ne kadardır? Bu ve buna benzer soruları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 Modern Sokak Lambaları Üretimi

Modern yol aydınlatma armatürlerinde ya da günümüzde kullanılmakta olan ve sokak lambalarında genellikle yüksek basınçlı sodyum lambası kullanılmaktadır. Yüksek basınçlı sodyum lambaları, diğer lambalara göre daha düşük elektrik tüketimi gerçekleştirildiğinden dolayı modern sokak lambaları için daha çok tercih edilir olmuştur. Günümüz zamanında sokak lambası olarak birbirinden farklı markaların ürünleri bulunuyorken doğaya zarar vermeyen ve enerji tasarrufu sağlayan Led teknolojileri daha çok kullanılmaya başlandı. Bu nedenle eskiden yapılmış olan ve hem enerji harcayan hem de doğaya dost olmayan sokak lambaları; günümüzde daha çok tercih edilen, doğaya zarar vermeyen ve enerji tasarrufu sağlayan Led teknolojili sokak lambaları ile değiştiriliyor.

 Dekoratif Sokak Lambası Fiyatları Ne Kadardır?

 Dekoratif sokak lambası fiyatları, sokak lambalarında bulunmakta olan birçok etkene göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle dekoratif sokak lambası fiyatları hakkında kesin bir bilgi vermek mümkün değildir. Ancak dekoratif sokak lambalarının boyutları arttıkça fiyat da artış gösterir. Dekoratif sokak lambalarının modellerine göre de dekoratif sokak lambası fiyatlarında artış azalış gözlenebilir. Bu nedenle firmamızın sahip olduğu Emci adlı web sitesinden iletişim bilgilerimize ulaşabilir ve merak ettiğiniz dekoratif sokak lambası fiyatları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dekoratif Sokak Lambası